divendres, 24 de gener del 2014

TILC: COMUNICACIÓ A INTERNET

La tasca d’aquesta setmana ha estat relacionada amb la comunicació a Internet. Hem participat a dos fòrums creats dins de la plataforma de la U.A. i hem debatut dos temes:
  • Avantatges i inconvenients/perills.
  • Ús de les xarxes socials.
També hem anat descobrint xarxes associades a diferents aplicacions. La veritat és que desconeixia completament el tema (exceptuant youtube o la plataforma educativa Moodle què és la que utilitze a classe amb els meus alumnes) així que m’he decidit per Panoramio, una web on pots trobar i pujar fotografies localitzades geogràficament al Google Earth. Es tracta d’una aplicació interessant si t’agrada viatjar perquè pots trobar llocs singulars de tot el món. A més de les etiquetes que tens pràcticament a totes les fotos, pots explorar llocs singulars, enregistrar-te a un grup, veure el blog o participar en els fòrums (elegint l’idioma).

Per ampliar aquest punt, també he trobat una altra xarxa com és Taringa, una aplicació amb caràcter general. M’ha paregut prou acceptable l’apartat de ciència i educació (hi ha vídeos especialment) i molta informació del camp de la informàtica, jocs,.. (així que, si tens algun problema amb ordinador, potser siga d’utilitat). 

A continuació adjunte les captures de pantalla amb l'enllaç als dos llocs d’aquestes webs on apareixen les etiquetes:


Etiqueta Panoramio 
Etiquetes Taringa



Una altra tasca sol·licitada per aquesta setmana, ha sigut plantejar una proposta d’ús de xarxa social amb alumnes. La veritat és que a les meues classes de Tecnologia utilitze de manera habitual la plataforma Moodle, però no com a xarxa social, exceptuant alguna excepció. Fique dins de la plataforma els recursos que necessiten els alumnes i qüestionaris que han de fer. M’ha paregut que podria ser una bona experiència, utilitzar alguna xarxa com Edmodo o Tiching que solament coneixia per comentaris d’altres professors. La proposta és fer una unitat completament online. El professor posaria material de referència i els alumnes, formant grups, haurien de treballar una part del tema.  

Per altra banda, haurien de fer un vídeo amb la seua exposició del treball que seria exposat a la xarxa i comentat pel professor i els alumnes, al fòrum. Em pareix fonamental que els alumnes puguen apreciar que amb les xarxes socials també es pot aprendre coses si es fa un bon ús. Tractaré d’aplicar aquesta proposta aquest any a veure si funciona bé. La veritat és que avui he comentat aquesta possibilitat amb els meus alumnes de 3er. d’ESO i l’han rebut amb molta il·lusió.

A continuació adjunte els dos tweets:

El primer consisteix en la recomanació d'una pàgina que em pareix interessant pel seu contingut i l'altre tweet és la contestació a un company.
  

Tweets

Hola a tots/totes. Us recomane una pàgina web de conferències que podeu veure subtitulada en català .

Tweets

  1. Jo utilitzava solament Moodle i la proposta de Edmodo és molt interessant. Podem utilitzar també Tiching.
Per a concloure, m'agradaria comentar que a la xarxa trobem molts recursos al nostre abast que podem utilitzar d'una manera coherent per a fer classe. Especialment, m'han agradat les xarxes de Edmodo i Tiching, molt més senzill que utilitzar altres plataformes com Moodle. A més a més, sempre que parlem de xarxes socials, la mesura i el sentit comú ha d'estar sempre present si volem que siga una eina important i, per descomptat, motivadora a utilitzar amb els nostres alumnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada