divendres, 24 de gener del 2014

TECNOLOGIA MÒBIL I ENSENYAMENT

L’ús de les tecnologies mòbils està començant a sent una revolució al camp de l’ensenyament. Cada vegada més trobem aplicacions didàctiques que ens permeten disposar del material didàctic i recursos en general de moltes assignatures als nostres smartphones o tablets. Ja és molt habitual que els alumnes facen (estic parlant de secundària que és el meu sector educatiu on treballe) probes i exàmens des de la seua casa. De plataformes educatives que ens permeten això n’hi ha moltes, per exemple Moodle, però també n'hi ha d'altres prou interessants com Edmodo o Tiching on la interacció entre alumnes i alumnes-professor és més fluida.

Ara que tothom té aquesta tecnologia al seu abast hem de reconduir-la perquè siga profitosa dins de l’àmbit educatiu i no només com a eina social. Però caldrà fer primer una tasca molt significativa amb els xiquets, començant des de primària i a poc a poc anant conscienciar-nos i no prohibir el seu ús als centres, solament cal aprofitar-nos de la potència que ens ofereix aquesta tecnologia mòbil per motivar als alumnes i fer que el procés d'aprenentatge millore considerablement.


Un altre aspecte a tindre en compte és la formació que necessitaran els docents, a més de fer un canvi metodològic important. El professor ha de ser el guia, l’element motivador,... i ha d’utilitzar convenientment aquesta tecnologia.

Estic segur que amb l’adequada formació a tota la comunitat educativa (alumnes, professors i també pares i mares), els resultats acadèmics milloraran. Aquesta eina és molt motivadora per als alumnes i, personalment aquest aspecte em pareix fonamental per a aprofundir en una millora del rendiment acadèmic.

El que està clar, és que cal ser ambiciós, utilitzar tots els recursos al nostre abast i la tecnologia mòbil aplicada a l’ensenyament esdevindrà el nostre pilar bàsic als pròxims anys, doncs bé, cal començar: hem de plantejar reptes als alumnes, hem de sorprende'ls emprant les xarxes socials i plataformes educatives a les nostres classes.Segurament la nostra tasca serà més profitosa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada