diumenge, 2 de febrer del 2014

PORTALS EDUCATIUS


En primer lloc, si el que necessitem és material educatiu, potser siga convenient començar la nostra recerca d’informació a un portal educatiu on podem trobar, a més de recursos, molts enllaços agrupats per àrees. A més a més, un aspecte que em pareix prou important, darrere de cada un dels portals que hem treballat hi ha un organisme oficial que s’encarrega que estiga convenientment actualitzat.

Durant aquesta setmana he treballat especialment amb els següents portals educatius:
EDU3EDU365.CAT 


 XTEC
El que més m’ha agradat, com ferramenta de consulta inicial ha sigut l’últim XTEC on he trobat molta informació prou profitosa, a més de tindre enllaços a altres portals educatius, incloent-hi els anteriorment citats. Especialment he prestat més atenció a l’apartat de recursos on puc trobar tot el material organitzat per matèries. Després he seleccionat l’àrea de Tecnologia on he trobat molt material.

Cal comentar que ara mateix estic començant a treballar amb sistemes de control de processos basats en Arduino. Per això, m’ha resultat molt significatiu trobar-me amb una pàgina en català on hi ha molta informació pràctica d’aquests sistemes.

A continuació pose una imatge amb l’enllaç d’aquesta pàgina molt recomanable (evidentment si t’agrada el tema de l’automatització o ets professor de Tecnologia).
Arduino UNO

Per altra banda, el portal educatiu EDU365 ens proporciona material agrupat per nivell d’estudis amb aplicacions a la mateixa web, molt visuals i que els alumnes poden utilitzar per completar les explicacions fetes a classe.


A més a més si el que volem és fer una recerca de vídeos amb un caràcter educatiu, és molt recomanable utilitzar l'altre portal educatiu Edu3, on podem trobar-hi molt material visual.

És evident que amb la gran quantitat de material amb qualitat que tenim en aquests portals educatius, hem d’adaptar les nostres classes i fer-los servir perquè estic segur que els alumnes se sentiran molt més motivats i adquiriran els coneixements d’una manera molt més significativa.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada